Een specialist in de buurt

Veel mensen kiezen er tegenwoordig voor om veel werk in en om het huis zelf te doen. Dat kan goed, maar het is verstandig om sommige klussen over te laten aan een specialist. Dit geldt bijvoorbeeld voor het aanbrengen van stucwerk. Het is namelijk een hele klus om stucwerk op wanden en plafonds zo strak mogelijk te krijgen. Een ervaren stucadoor kan, ongeacht in welke ruimte er stucwerk aangebracht moet worden, zorgen voor een mooi resultaat.

Soort stucwerk

Het is te makkelijk om te zeggen “Hé meneer de stucadoor, kom je even stucen?” Een ervaring stucadoor kan namelijk met meerdere technieken werken. Hierbij moet gedacht worden aan:

  • Spackspuiten
  • Sausklaar of behangklaar stucwerk
  • Sierpleister
  • Schuurwerk

De verschillende soorten stucwerk hebben ieder hun voordelen. Zo is spackspuiten een goedkope optie met een snel resultaat. Deze wordt in twee lagen aangebracht, waarin de tweede in een kleur is naar uw keuze. Zo hoeft er daarna niet geschilderd te worden. Bij saus- of behangklaar stucwerk wordt er voor gezorgd dat na het stucen de muur of het plafonds makkelijk behangen of gesausd kan worden. Sierpleister is een decoratieve manier van stucen en bestaat in verschillende varianten. Het stucwerk bij sierpleisters is sterk, makkelijk in onderhoud en wordt aangebracht in een kleur naar keuze. Schuurwerk staat bekend om zijn herkenbare decoratieve vormen. Dit zorgt voor een warm en speels uiterlijk. Schuurwerk is ook goed te gebruiken in vochtigere ruimtes als een keuken of badkamer.

Op zoek naar een goede stucadoor

Wanneer u het juiste stucwerk gevonden heeft, moet u op zoek naar een stucadoor om het werk uit te voeren. Het is aan te raden om deze langs te laten komen. Zo kan deze een goede offerte opstellen van de werkzaamheden. Hier is het tijd voor de stucadoor om aan het werk te gaan, om er voor te zorgen dat u nog jarenlang kunt genieten van het stucwerk. Neem voor een vrijblijvende offerte of advies contact met ons op via ons contactformulier.

Categorieën: Blog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *