Wat is wall cladding?

Wall cladding is misschien wel iets voor jou, of je nou bezig bent met een verbouwing, of je je woning gewoon een makeover wilt geven. Hiermee geef je een muur een stoere look. Het lijkt het alsof je muur van een ander materiaal gemaakt is. Vaak wordt wall cladding op buitenmuren toegepast, maar ook in je interieur kan het juist een heel stijlvolle toevoeging zijn. Wall cladding is er in allerlei kleuren, materialen en vormen. Voor iedere stijl is er dus een passende soort te vinden.

Verschillende materialen gebruikt voor wall cladding

Misschien denk je bij het transformeren van een muur alleen maar aan stucen, of een behangetje plaatsen. Een veel mooiere oplossing is wall cladding. Je muur krijgt hiermee een stoere, stijlvolle uitstraling. Wall cladding is er in allerlei vormen, soorten en materialen. Voorbeelden van materialen zijn:

  • Natuursteen
  • Leisteen
  • Beton
  • Hout
  • Kunststof

Je kunt je dus voorstellen dat met deze verscheidenheid aan materialen er voor iedereen wat wils tussen zit, of je interieur nou klassiek of supermodern is. Beton zorgt voor een moderne, strakke look, terwijl hout in je kamer juist een gezellige, warme sfeer kan geven. Ook bestaat wall cladding in allerlei vormen. Van grote, tegelachtige cladding tot langwerpig leisteen of speelse patronen.

Wall cladding is overal toe te passen

Wall cladding wordt vaak aan de buitenkant van een pand aangebracht. Het kan echter ook heel stijlvol zijn als decoratief element in het interieur. Wall cladding tast de structuur van een gebouw niet aan, en kan dus overal aangebracht worden. Ook kan een muur deels bedekt worden met wall cladding, of kun je kiezen om de volledige muur een stoer uiterlijk te geven. De meeste materialen kunnen tegen vocht en condens, wall cladding is dus ook een goede optie voor een sjieke look in de badkamer. Kortom, of je nou een nieuw huis aan het bouwen bent, wilt verbouwen, of je je muur gewoon een makeover wil geven, wall cladding geeft je interieur of exterieur een stijlvolle, stoere look!

Categorie├źn: Blog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *